Om Ekman

Ekman Danmark er ejet af Ekman & Co AB, som er en af verdens førende salgs- og marketingorganisationer inden for bioenergi og andre skovrelateret produkter, samt recycling af papir, plastik og metal.

Ekman har siden 1802 været en støt voksende aktør indenfor skovprodukter og har over to århundreder udviklet sig til at være en global aktør med mere end 40 kontorer verden over.


Alle opgaver koordineres fra Göteborg, Miami og Hong Kong. Vores egne salgskontorer sikrer en stærk tilstedeværelse i hele verden i tæt samarbejde med et internationalt netværk af partnere og repræsentanter. I Danmark er træpiller vores fokus, vi driver verdens første træpille fabrik og benytter 2 Andritz BioMax pressere, som kan producere imponerende 15tons i timen. Vores fabrik ligger i Vildbjerg nær Herning.

 

Hvad er træpiller?

En træpille består af sammenpresset resttræ som naturligt indeholder mindre vand end traditionelt brænde. Derfor har træpiller også en højere brændværdi. Kvaliteten af en træpille vurderes ud fra flere parametre såsom hvilket råmateriale den er lavet af, hvor meget vand den indeholder og hvor meget restmateriale der er tilbage efter afbrænding.

Ekman leverer både træpiller i løsvægt og træpiller i sække.

 

Hvor kan træpiller bruges?

Ekmans træpiller er velegnet til både pillefyr og pilleovne. Hvorvidt du skal vælge en træpille på 6mm eller 8mm afgøres af din pilleovn eller pillefyr.

8mm træpiller anvendes oftest i stoker pillefyr mens 6mm træpiller oftest bruges i pilleovne.
Tjek altid manualen på dit træpillefyr eller pilleovnen, da en fejl kan beskade udstyret.

 

Hvordan skal træpiller opbevares?

Du skal sikre at træpillerne ikke bliver våde eller udsættes unødigt for fugt. Opbevar altid træpiller i ly for regn.

Det er også en mulighed at opbevare træpillerne indendørs, men vær opmærksom på at der gælder regler for opbevaring indendørs.
I skrivende stund er det tilladt at opbevare op til 5 kubikmeter indendørs, hvoraf 1 kubikmeter må være i pillefyret og 4 kubikmeter som lagerpiller.
De 4 kubikmeter lagerpiller skal opbevares i et separat rum adskilt af en væg der kan holde flammer ude i minimum 1 time.

Opbevaring udendørs i skur, carport eller under halvtag er muligt hvis poserne er tilstrækkeligt tildækkede.